به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، مهندس علی نجفی در نشستی خبری در جمع خبرنگاران در محل مجتمع فرهنگی کوهسنگی مشهد افزود: این میزان در ایام پیک زائر مانند نوروز و تابستان به بیش از دو هزار و 400 تن در روز نیز خواهد رسید.
وی عنوان کرد: ما به التفاوت این میزان زباله با مقدار تولیدی یک کلانشهر در کشور برابری می کند.
نجفی تصریح کرد: هم اکنون بیش از شش درصد از زباله ها در شهر در محل مبدا تفکیک می شوند.
وی ادامه داد: کاغذ، پلاستیک، مواد پت، نان خشک وفلزات از جمله بیشترین زباله های تولیدی شهروندان را شامل می شوند.
وی در خصوص حمل نخاله و ضایعات ساختمانی نیز اظهار داشت: در راستای کاهش مناظر نا مطلوب بر اثر نخاله های ساختمانی این سازمان طرح جدیدی را برای جمع آوری ضایعات ساختمانی زیر 750 کیلو گرم در یکی از مناطق شهر به صورت پایلوت به اجرا در آورده است.
مدیر عامل سازمان بازیافت و تبدیل مواد شهرداری مشهد افزود: به همین منظور شهروندانی که بدلیل تعمیرات جزئی کمتر از 750 کیلوگرم خاک و نخاله ساختمانی گرد آوری می کنند می توانند از بازیافت کیسه های 50 کیلویی به صورت کاملا رایگان از خدمات شهرداری بهره مند شوند.
وی عنوان کرد: در حال حاضر 20 ایستگاه ثابت و بیش از 90 ایستگاه سیار تبادل زباله های بازیافتی با مواد مورد استفاده شهروندان مانند شوینده در شهر مشهد مشغول به فعالیت هستند.
نجفی یاد آور شد: تعداد ایستگاههای ثابت این شهر تا پایان سال جاری به 36 ایستگاه ارتقا خواهد یافت.
وی متذکر شد: هم اینک روزانه هر ایستگاه بیش از سه تن مواد قابل بازیافت را از شهروندان دریافت می کند که این نشان از تعهد بالای مردم در خصوص حفظ محیط زیست است.
مدیر عامل سازمان بازیافت و تبدیل مواد شهرداری مشهد قیمت تمام شده هر کیلوگرم زباله را یکهزار و 200 ریال عنوان کرد و اظهار داشت: با این حال تنها 900 ریال مبلغ فوق از محل فروش به مردم بازگردانده شود.
وی تعداد ادارات همکاری کننده با این سازمان برای تفکیک زباله را در بیش از 300 سازمان بر شمرد و ابراز داشت: همکاری این سازمان راه گشای بسیاری از مشکلات تفکیک از مبدا بوده است.
نجفی هزینه رفت و روب و تفکیک زباله را در شهر مشهد افزون بر 280 میلیارد ریال در سال بر شمرد و تاکید کرد: هم اکنون بیش از چهار هزار کارگر به صورت شبانه روز در راستای پاکیزگی شهر مقدس مشهد تلاش می کنند.
وی افزود: 70 درصد زباله های تولیدی در شهر مشهد را مواد آلی که شامل مواد غذایی و خوراکیهای روزمره است تشکیل می دهند.
مدیر عامل سازمان بازیافت و تبدیل مواد شهرداری مشهد گفت: میزان تولید زباله در این شهر بسیار بالا است به گونه ای که در هر ثانیه برابر با 19 کیلوگرم زباله در شهر تولید می شود.
وی در مورد امحا زباله های بیمارستانی نیز خاطر نشان کرد: در حال حاضر دو بیمارستان امام رضا (ع) و قائم مشهد دارای دستگاه اتوکلاو برای نابود سازی میکروبها و باکتریهای زباله ای عفونی بیمارستانی است که بقیه بیمارستانها نیز باید تحت پوشش دستگاه اتو کلاو قرار بگیرند.
نظر شما